De Baanbreker | Zoetermeer | Uitbreiding, ruimtelijke aanpassingen en renovatie | Ontwerp 2011 | Opgeleverd 2012 | Gemeente Zoetermeer


Openbare basisschool de Baanbreker als onderdeel van Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer is gesitueerd aan de Lijnbaan direct naast basisschool de Buut. Om op efficiƫnte wijze extra onderwijsruimte te realiseren is hier een beperkte uitbreiding met onderwijsondersteunende ruimten gerealiseerd. Hierdoor ontstaat enerzijds de gewenste ruimte voor het onderwijsteam alsmede een grotere functionaliteit van de aula en entrees van de school.

Buiten de interne renovatie heeft ook de gevel van beide scholen een metamorfose ondergaan. Naast het reinigen en opnieuw voegen van het metselwerk en het schilderen van kozijnen en ramen zijn de verweerde gevelpanelen vervangen door fabrieksmatig afgelakte houten delen. De kleuren zijn per school verschillend en de houten delen zijn dankzij de gehanteerde afwerking veelkleurig en onderhoudsarm.