De Buut | Zoetermeer | Ruimtelijke aanpassingen en renovatie | Ontwerp 2010 | Opgeleverd 2011 | Opdrachtgever Gemeente Zoetermeer


Het gebouw en de inrichting van de Buut, als onderdeel van de Unicoz onderwijsgroep, vormden geen weerspiegeling van de onderwijsambities van de school. Mede door de mogelijkheid van een levensduur verlenging van 40 naar 50 jaar is budget gecreƫerd voor een grootschalige renovatie waarbij ruimtelijke ingrepen de school gereed hebben gemaakt voor de komende 25 jaar onderwijs.

Belangrijkste functionele ingreep die heeft plaatsgevonden is het opheffen van de verkeersroute door de aula door het herschikken van de les- en ondersteunende ruimten. Met het verplaatsen en optimaliseren van de trappen naar de eerste verdieping is zowel op de begane grond als de verdieping binnen het bestaande casco een aanzienlijke toename van het aantal m2 onderwijsruimte gerealiseerd.