NSGK | Amsterdam | Renovatie en interieur kantoor | Ontwerp 2001 | Opgeleverd 2002 | Opdrachtgever Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind


Als uitgangspunt voor het interieurontwerp van dit in de zeventiger jaren tot kantoor omgebouwd woonhuis is gekozen voor een materiaalgebruik dat aansluit bij de oorspronkelijke bouwstijl. Deze draagt veel kenmerken in zich van de Art Deco periode. De tijdens eerdere verbouwingen verwijderde duurzame materialen, warme kleuren en mathematische vormen in de stoffering zijn als huiselijke elementen teruggebracht in het kantoor.

Bouwkundige ingrepen zijn duidelijk leesbaar gehouden. Hier is juist gekozen voor contrasterende materialen die in hun soort wel teruggevoerd kunnen worden tot de stijlperiode maar door hun gebruik duidelijk als een ingreep uit de 21ste eeuw herkenbaar zijn.

Zo zijn de nieuwe tussenwanden uitgevoerd in volglaspanelen en zijn nieuwe trapdelen uitgevoerd in RVS met glazen treden. Door de lichtere constructie en de transparantie die met deze materialen mogelijk zijn ruimtelijke kantoren ontstaan en worden de 4 verdiepingen optimaal met elkaar verbonden..