Openluchttheater | Bloemendaal | Uitbreiding en renovatie | Ontwerp 1999 | Opgeleverd 2000 | Opdrachtgever gemeente Bloemendaal


Het openlucht theater neemt in dit overzicht een bijzondere plaats in, het valt immers niet onder onderwijshuisvesting.

In het duingebied aan de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal is het in 1948 gebouwde theater volledig gerenoveerd, is er een nieuw paviljoen gerealiseerd en is het podium voorzien van een permanente overkapping en vormt het openlucht theater een bijzondere vorm van maatschappelijk vastgoed.

Bij de vormgeving, positionering en materialisering is terughoudendheid betracht om het nieuwe theater zoveel mogelijk in de bijzondere omgeving op te laten gaan.

Voor de overkapping is gekozen voor een kolom loze overspanning waarover een membraam is gespannen. Op deze wijze was het mogelijk een zeer lichte constructie met maximaal zicht te realiseren.

Het paviljoen, boven aan de tribunes is ingegraven in het duin zodat hiervan slechts één gevel zichtbaar is en maximale openbare ruimte gecreëerd wordt.