Unicoz onderwijsgroep | Zoetermeer | Renovatie en interieur huisvesting bovenschools- bestuur | Ontwerp 2009 | Opgeleverd 2010 | Opdrachtgever Unicoz onderwijsgroep


De fusie van drie onderwijsinstellingen in Zoetermeer maakte aanpassing van de huisvesting van het bovenschools bestuur noodzakelijk. Met de combinatie van openheid in de plattegrond , het waar nodig toepassen van glazen wanden en de structurerende houten volumes waarin de secundaire ruimten zijn opgenomen is een transparante werkruimte gecreƫerd die overzicht geeft, inspireert en bovenal uitnodigt tot samenwerken.

Door het gebruik van hout als afwerking van de gesloten volumes heeft het kantoor, ondanks de toepassing van de glazen wanden, geen zakelijke uitstraling.

De toepassing van diverse kunstuitingen in het interieur, met onder andere objecten en gedichten van Niek Mertens, geeft verdere invulling aan de gewenste sfeer en inhoudelijke uitstraling van de organisatie.